joi, 14 mai 2015

Detoxifierea, necesitate sau moda?



In ultimul timp, detoxifierea este prezentata drept un panaceu: vrei sa-ti imbunatatesti digestia? Vrei sa intineresti cu cativa ani? Vrei sa scapi de constipatie? Vrei sa nu-ti mai cada parul? Vrei sa ai o piele mai tanara? Raspunsul la toate aceste intrebari este "Apeleaza la o cura detoxifiere!". 


Am oferit recent raspunsurile la intrebarea "Detoxifierea, necesitate sau moda" in cadrul Conferintei "Traieste Sanatos cu Simona", moderata de realizatoarea tv Simona Dragomir, dar voi relua subiectul de fiecare cand mi se vor cere lamuriri.

Este o necesitate?
Da, absolut! Desi organismul nostru are propriile mijloace de detoxifiere, adica sa se debaraseze de toxinele acumulate (prin intermediul pielii - prin transpiratie, a aparatului respirator, a aparatului digestiv si a celui urinar), in conditiile vietii urbane actuale, el este pur si simplu „asaltat” de o cantitate tot mai mare si mai agresiva de compusi toxici (aditivii alimentari, hormonii si antibioticele din carne, pesticidele din fructe si legume, poluarea atmosferica, poluarea apelor, chimicalele din produsele cosmetice, medicamente etc) , dar si de o intoxicare psihica si emotionala (stres prelungit, promovarea violentei, a agresivitatii in mass-media). 

Oricat de bine pus la punct este corpul nostru, la un moment dat capacitatile naturale de epurare si filtrare sunt depasite si, incet-incet, functiile incep sa functioneze deficitar, se acumuleaza toxinele. In prima faza ne scade imunitatea, suntem obositi fizic si psihic, apar tulburari de digestie, dureri cap, tulburari ale somnului, suntem mai irascibili, mai nervosi, pielea are un aspect mai tern, prezinta eruptii, iritatii, acnee.
Daca nu vom lua masurile necesare, aceste tulburari functionale se pot transforma in afectiuni serioase, care ne scad calitatea vietii.

Este o moda?
Si in acest caz raspunsul este afirmativ, pentru ca exista o intreaga industrie de produse naturiste care ne ajuta in procesul de detoxifiere; unele produse sunt foarte bune, altele nu.

Cum le alegem?
In primul rand vizita la medicul apifitoterapeut este absolut necesara; doar el poate interpreta simptomele si semnele pe care le prezentam si ne poate recomanda o cura de detoxifiere personalizata care cuprinde un stil de viata care sa includa o alimentatie cat mai naturala si mai putin prelucrata termic; renuntarea la obiceiurile nocive (fumat, alcool, fast-food etc.); hidratarea adecvata (apa, sucuri naturale, ceaiuri medicinale); recomandarea de suplimente nutritive adevarate, naturale care sa provina din culturi ecologice, sa prezinte reale efecte terapeutice, in absenta reactiilor adverse.


Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina familie, apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta  naturopata 0734 410 417



Sursa foto: aici


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER